De Bijenkorf, Amsterdam

‘De Bijenkorf’ (The Beehive) in Amsterdam, the Netherlands, is the first of four Bijenkorf parking facilities located in key Dutch cities (Amsterdam, Rotterdam, The Hague, Eindhoven), which needed to be upgraded to fit with the expectations of Bijenkorf customers.

‘De Bijenkorf’s’ are authentic and qualitative department stores and each has managed their own parking facility.

‘De Bijenkorf’ parking facility in Amsterdam was a large renovation assignment for Q-Park. We convinced Bijenkorf management of our expertise and our understanding of their – and their customers’ – needs.

The renovation period lasted from September 2007 till July 2008, while keeping the parking facility operational.

An inspiring and leading shopping experience starts with a good first impression.

The parking facility being an extension of the store, the customer experience had to be equal to the Bijenkorf brand:

  • Lots of light
  • Clean
  • Safe
  • Welcoming

Q-Park Bijenkorf car entrance

Q-Park Bijenkorf interior

Bijenkorf store interior

Facts & Figures

  • Renovation: 11 months while in function
  • Above ground parking facility
  • Parking spaces: 453
  • Storeys: 7
  • Situated in the city centre
  • Connected to Parking Route Information System (PRIS)
  • Parking facility:
    • New lighting system
    • Ceilings, walls and floors: new and improved coating
    • Internal signage and house style elements
    • Pigeon defence systems
    • Stair wells: new tiles, sprinklers, painting and elevators
  • Parking Host lodge renewed
  • Card reader installed for security purposes
  • Parking Management System accepts BIJ loyalty card
  • Sliding glass doors installed for comfort 

Convenience

  • Direct in – out with Q-Park Key
  • Open 24h/7
  • Parking spaces:
    • Disabled
    • Angled 70%
    • Wider: 2,40m for cars /3,50m for cars of the disabled
  • Pedestrian zones
  • Staircases

 

Interested? Get in touch!

Partnering with Q-Park